voor persoonlijke groei
Home » Vinger Reiki

Belangrijk!

Bij klachten eerst een arts raadplegen.

Deze methode kan aanvullend werken bij

een therapie, maar vervangt deze zeker niet.

 

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een methode van Reiki geven aan de vingers.

In de Chinese vijf elementenleer koppelt men elk element aan een vinger.

Door een vinger met de andere hand te omsluiten, zal er energie naar deze vinger stromen en zo ook naar het bijbehorende element.

Deze healingmethode is eigelijk spontaan ontstaan doordat ik de vijf elementenleer ging combineren met Reiki. Omdat ik de vijf elementenleer af en toe best moeilijk vind heb ik naar een manier gezocht waar ik goed mee uit de voeten kan. Ik behandel alle tien mijn vingers, zodat ik me niet hoef af te vragen welk element (vinger) moet ik behandelen voor een klacht. Dit geeft bij mij snel goede resultaten. Ik ervaar een grote rust tijdens deze healing met Reiki aan de vingers. Dit is eigenlijk een gehele Reikibehandeling.

 

Je pakt een vinger vast b.v. je duim (zie afb.). Deze duim houd je 3 tot 5 minuten losjes vast. Dan ga je naar de volgende vinger, dit kan de wijsvinger zijn, maar je mag ook de duim van de andere hand nemen. Zo houd je alle tien vingers 3 tot 5 minuten vast. Je hoeft je niet te houden aan een bepaalde volgorde. Expirimenteer er mee zou ik zeggen. Het effect zal groter zijn als je dit doet op een rustige plaats, b.v. op een stoel of op bed. Het is trouwens een goede manier om in slaap te komen, meestal haal ik de tiende vinger niet.

Ik heb altijd mijn wijsvinger vast als ik in de tandartsstoel zit. De wijsvinger staat in verband met angst. Hi Als je weet welke klacht bij een vinger (element) hoort kan je ook alleen die vinger behandelen. Je vindt een aantal mogelijkheden om met een bepaalde vinger te werken.

DUIM

Element: aarde

Emotie: piekeren en malende gedachten

Fysiek: hoofdpijn en spijsverteringsproblemen

WIJSVINGER

Element: water

Emotie: angst

Fysiek: rugklachten.

MIDDELVINGER

Element: hout

Emotie: woede

Fysiek: hoestbuien en de hik

RINGVINGER

Element: metaal

Emotie: verdriet

Fysiek: constipatie, diaree en huidklachten

PINK

Element: vuur

Emotie: verdriet

Fysiek: keelpijn

 

Deze lijst is meer een indicatie en verre van compleet. Je kan elke klacht onder een bepaald element plaatsen, maar mijn kennis gaat niet zover.

Een leuk boekje over de vijf elementenleer is "Blijvend meer energie volgens de vijf elementen". Dit is geschreven door Jeanine Hofs. Eenvoudig uitgelegd met veel tips en oefeningen.

 

Deze healingmethode werkt ook als je geen Reiki hebt!